Achtergrond stuurgroep

Kerkelijke jongeren zijn heel verschillend: in karakter, in opleidingsniveau, in interesses, in capaciteiten. Er zitten er tussen die veel lezen en die nooit lezen. De een werkt vooral met zijn hoofd, de ander vooral met zijn handen. Ruim de helft van de jongeren is meer doener dan denker. Toch is er in de kerk (als het gaat over jeugdwerk, catechese, etc.) in het verleden weinig nagedacht over de vraag wat juist deze jongeren nodig hebben om de boodschap van het Evangelie te verstaan en te verwerken. Veel doeners, jongeren die minder met hun hoofd werken maar meer met de handen, hebben het gevoel dat de boodschap over hun hoofd heengaat.

De stuurgroep ‘Doeners in de kerk' wil zich inzetten voor de doeners binnen kerk, school en gezin én voor hun opvoeders.