Veel kinderen lopen vast in kerk

Club en catechisatie zijn meestal, net als scholen, georganiseerd op basis van leeftijd, niet op grond van kwaliteit. Het trieste gevolg is dat veel kinderen en jongeren vastlopen in de kerk.

Lever weer maatwerk voor doener

Doeners zijn het slachtoffer geworden van de kenniseconomie. Het is tijd voor maatwerk.

Doeners vragen om actie!

De laatste tijd wordt er veel gesproken en geschreven over ‘doeners in de kerk’. Maar alleen met woorden komen we er niet: doeners vragen om actie.

Doeners: We houden niet van ingewikkelde preken, wél van zingen

Ingewikkelde preken uit de brieven van Paulus, moeilijke woorden of het leren van catechisatielessen. Voor jongeren met een lager niveau is veel in de kerk lastig te volgen.

Beeldend preken – hoe doe je dat?

Beeldend preken zonder geprojecteerde beelden te vertonen – hoe doe je dat? En: kan iedere voorganger dat?

Doeners doen ertoe in het Koninkrijk

Doeners in de kerk verdienen onze aandacht. Zij hebben namelijk een belangrijke rol in het koninkrijk van God.

Hebben denkers een hogere rang dan doeners?

“Hebben de doeners een probleem omdat zij minder lezen en discussiëren? Of hebben de denkers een probleem?” Laurens Snoek over het ‘doenersprobleem’.

Predikanten, ga in gesprek doeners!

“Ben jij dat trouwens, een heilige? Kunnen anderen dat van jou zeggen?” Lezing van ds. L. de Wit over preken voor doeners.